Twitterissä tavataan! @ToinenLuku #Kirjoittaminen

Hah hah hah ha! Toinen Luku on nyt myös Twitterissä. En ehkä lopultakaan ymmärrä mistä koko Twitterissä on kyse mutta luulen, ettei sitä ymmärrä kukaan muukaan. Anteeksi ja olkaa hyvä.

Kaikki lähti vahingosta, kuten hyvin usein. Toisen Luvun nettisivujen oikeaan alanurkkaan jäi kolme pientä painiketta: Facebook, Twitter ja Google+. Mitä lie niistä ajattelin, varmaan jotain sen suuntaista, että kaikillahan noita nyt tuntuu olevan joten saavat kai olla tuossakin. Ehkä haparoiva aivoni onnahteli kohti myös jotain sumenevaa “tämä on nyt sitä nykyaikaa” -logiikkaa.

Sivujen julkaisun jälkeen kohtasin sen tosiseikan, että jos on painikkeita, pitää painikkeista myös tapahtua jotain. Herravarjele!

Facebookissa sitä jo ollaan, koska sinne antikvariaatille oli ihan aluksi helpointa perustaa profiili. Alter egoni fb:ssä on Divaristi ja ne some-sekoilut löytää osoitteesta https://www.facebook.com/toinenluku?ref=hl.

Mutta Twitter ja Google+? Mietin pääni emmentaliksi, että mitä tekisin. Sitten keksin! Toinen Luku seisoo kolmella jalalla: tekstien tuottaminen, kirjoittajien ohjaaminen ja antikvariaatti. Divari-jalka on naamakirjassa, joten menköön kirjoittajaohjaus Twitteriin ja tekstituotanto Google+:aan.

Eilen rekisteröidyin Twitteriin ja jos olen osannut tehdä kaiken oikein, minut löytää @ToinenLuku -käyttäjätunnuksen avulla.

Vaikka naureskelen itselleni ironisesti, myönnän kuitenkin pitäväni ideasta, jonka twiittaamisesta sain. Annan päivittäin (tai lähes päivittäin) seuraajilleni kirjoitustehtävän. Se mahtuu rajattuun merkkimäärään mainiosti ja jos kirjoittaja tottelee kirjoittamiskäskyäni, hän saa lyhyessä ajassa varsin paljon tekstiä aikaan. Tehtäviä voi pitää pieninä sormiharjoituksina tai sitten niitä soveltamalla voi kasvattaa jotain pitempää tekstiä.

Olen merkannut tehtävät #Kirjoittaminen. Moni ajattelee Twitterin liittyvän vain älypuhelimiin mutta yhtä hyvin palvelua voi käyttää myös tietokoneella. Joten ole hyvä ja käy tekemässä päivän läksy!

(Painikkeista ei muuten edelleenkään tapahtu mitään, mutta otan pian yhteyttä miehiin painikkeiden takana…)

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi