Tokavikan päivän fiiliksiä – yksi yö ravintolapäivään

Kello on 21.00 ja vielä yksi asia on päivän listalta viivaamatta yli: antikvariaatin siivous. Ääh, se on pikkujuttu, koska siistiä siitä ei saa oikeasti ikinä. Kuopus imuroi tilan tänään ja itse käyn enää nostamassa muutaman laatikon pois käytävältä. Käytännössä tehty tämäkin homma siis!

Tapahtuman/juhlan/muun tilaisuuden järjestämisessä on omat vaiheensa. Toiseksi viimeisessä päivässä ennen H-hetkeä on oma tunnelmansa. Valtaosa valmisteluista on tehty ja seuraava päivä alkaa olla jotenkin hahmollaan. On sellainen olo, että kaikki on tehty mitä voidaan tehdä ja pian katsotaan mihin se riittää. Urheilijan fiilikset siis, ennen arvokisoja =)

Päivän yliviivauksia ovat: pöytien järjestely, kakkujen täyttö, kukkien istutus, hedelmäkakkujen viipalointi ja sandwichien reunojen leikkaus. Harjoitusleipien reunoista tehtiin kolme viikkoa sitten krutonkeja, nyt meillä on loppuelämän tarpeiksi uunissa kuivatettuja leipätikkuja… Tässä sandwich-ohje:

Kurkkusandwichit

8 viipaletta vaaleaa tai tummaa vuokaleipää
majoneesia
½ tuore kurkku

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja sipaise leivät majoneesilla. Majoneesin tilalla voit käyttää voileipäpikkelsiä tai hampurilaiskastiketta.
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Levitä puolelle leipäviipaleista kurkkuviipaleita ja paina kurkuttomat leivät kevyesti kanneksi. Leikkaa leivät kolmioiksi tai “sormiksi” eli “sotilaiksi”.
Muita klassisia täytteitä:
– paahtopaistia ja hiven piparjuuritahnaa
– kylmäsavulohta ja tuorejuustoa

Tämäkin ohje on taas lainattu Marttojen “Teen kiehtova maailma” -esitteestä.

Kuvassa Toisen Luvun pihamaata takana kohoavan harjun rinteeltä kuvattuna. Pöydät ovat tässä vielä vailla liinoja ja pyykitkin roikkuvat narulla. Huomenna ravintolapäivänä nämäkin epäkohdat on korjattu =D

Ravintolapäivä Toisessa Luvussa lauantaina 20.5.2017 kello 17-20. Teemana ”Kello viiden tee” englantilaiseen tapaan. Tarjolla teetä ja englantilaisia leivonnaisia: Jane’s Bara Brith -hedelmäkakkua, Victoria Sponge -täytekakkua, Shortbread-pikkuleipiä, kurkkusandwicheja ja skonsseja. Hinta 10 euroa.

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi