Toisen Luvun joulukalenteri 1.12.

Toisen Luvun joulukalenterin ensimmäisestä luukusta paljastuu klassinen kirjalahja vuodelta 1986 (hyvää vuosikertaa, silloin Divaristi painoi kutreilleen ylioppilashatun), “Kaiken maailman keksinnöt”.

Sivulla 19 tämä Sanoma Osakeyhtiön kustantama opus tietää kertoa viimeisimpänä nykyajan valokuvauslaitteista vuonna 1983 markkinoille tuodusta PUHUVASTA KAMERASTA:
“Kamera varoittaa käyttäjää kolmesta yleisimmästä käyttövirheestä: väärin asetetusta filmistä, riittämättömästä valosta (“Olkaa hyvä ja käyttäkää salamaa”) sekä siitä, että kohteen etäisyys kamerasta salamakuvauksen aikana on liian pitkä (“Olkaa hyvä ja tarkistakaa kuvausetäisyys”).
Ja varmuuden vuoksi siinä on äänimerkkien lisäksi vielä valodiodinäyttö, joka sekin kertoo mahdollisista käyttövirheistä.”

Kaikkiaan keksintöjä esitellään parituhatta ja ne ajoittuvat 3500 vuodelle. Tiesitkö esimerkiksi, että 1840 saksalainen Jakob Schweppe keksi laittaa soodaan sokerin lisäksi kiniiniä. Syntyi Schweppes Company ja sen tuote Indian Tonic Water. Kiniini-sooda-sekoitus oli keksitty jo aiemmin brittiläisen Intian armeijassa suojaamaan sotilaita malarialta.

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi