Syksyn kirjoittajakurssit

Tänä syksynä ohjaan kahta eri tyyppistä kirjoittajakurssia, toinen aloittelijoille, toinen pitkään kirjoittaneille.

Aloittelijoiden paja on mallia non stop. Osallistujat tulevat paikalle, kun joutavat ja ohjelman perusrunko on aina sama: tehdään harjoituksia, luetaan tekstejä ääneen, kommentoidaan, kerrotaan heränneitä ajatuksia. Usein ajaudutaan mukaviin keskusteluihin elämästä, kulttuurista tai ajankohtaisista asioista.

Aloittelijat kokoontuvat pääkonttorilla Turkhaudalla (Hausjärvi) eli antikvariaatissa. Yksi kahden tunnin kerta kustantaa 15 euroa (sis. alv 24 %). Sisällön kannalta ei siis ole tarpeen olla paikalla joka kerta. Jos kirjoittamistaan haluaa kehittää, on säännöllisyys tietysti tarpeen. Seuraavat kokoontumiset ovat su 4.9. klo 17-19, la 10.9. klo 16.15-18.15 ja la 17.9. myös samaan aikaan. Kerran viikossa vaihtelevin ajoin jatketaan koko syksy, kyytiin ja kyydistä pois voi hypätä oman mielen mukaan.

Pitkään kirjoittaneiden ryhmä on uusi juttu. Tarve siitä nousi aloittelijoiden pajassa pitkään mukana olleiden keskuudessa. Kokoonnumme 16.9.2016 alkaen Riihimäellä. Kokoontumisia on syksyn mittaan seitsemän, kahden viikon välein kolme tuntia kerrallaan. Päivä ja aika on aina sama, perjantai kello 18-21.

Tämä ryhmä on erilainen muutenkin kuin kohderyhmänsä puolesta. Työskentelyä edellytetään myös kokoontumisten välillä. Sovittu määrä väliajalla tuotettua tekstiä lähetetään toisille kotona lukemista varten. Toisten tekstistä tehdään kirjallinen palaute ja teksti palautteineen käsitellään kokoontumisen aikana.

Ryhmäläinen tavoittelee kirjoittamisellaan jonkin kokonaisuuden valmistamista. Sen muoto voi olla vielä aloitettaessa hahmoton ja määrittelemätön, yhteinen oppimisen jakso toivottavasti selkiyttää tavoitetta. Kirjoittajan päämääränä voi olla kilpailuun osallistuminen, oman elämäntarinan kokoaminen, omakustanteen julkaisu tai jopa tekstin tekeminen kaupallista kustantajaa ajatellen.

Ryhmään on tärkeätä sitoutua. Tämän vuoksi sen hinta määräytyy kokonaishintana, joka on 210 euroa (sis. alv 24 %). Sen voi maksaa kolmessa erässä kolmen kuukauden aikana.

Kirjoittaminen muuttaa sinua enemmän kuin arvaatkaan – tule rohkeasti mukaan.

Kysy lisätietoja meilillä info@toinenluku.fi tai näiden nettisivujen lomakkeella. Voit myös soittaa ma 5.9.2016 alkaen, numero on 040 5242 785.

Paina nappia alla ja pääset ilmoittautumaan tai kysymään lisätietoja.

Ota yhteyttä

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi