Paulo Coelho, Portobellon noita

Paulo Coelhosta alettiin töhistä kovasti joitakin vuosia takaperin. Jotakin miekkosen kirjaa yritin silloin aloitella mutta hetki – tai kirja – ei ollut oikea.

Heinäkuussa 2014 sain ystävältä Coelho-allakan, josta ilahduin kovasti, sillä kaikki hommat eivät tuntuneet mahtuvan käytössäni alkuvuoden olleeseen taskualmanakkaan.

Coelho-kalenteri on oikein kaunis ja moni sitä ihaili. Parin kuukauden päästä revin hiuksiani sen kanssa, koska en vaan oppinut siihen, että viikko jakautui kahdelle aukeamalle ja kuukausien välissä oli ylimääräisiä aukeamia.

Heinäkuussa aloitin myös antikvariaatin pitäjänä. Myöhemmin syksyllä käsiini ajautui Coelhon 2006 julkaisema Portobellon noita.

Kirjailijaa ei sovi syyttää sopimattomasta kalenterista. Divarinpitäjän taas tulee tietää jotain varastostaan. Annoin Coelholle arvon päästä yläkerran vessakirjaksi ja ryhdyin lukemaan.

Mjaa, ei huono, sanon urakan jälkeen. Omalla kirja-asteikollani Portobellon noita oli kelvollinen, sillä luin sen loppuun. Erinomaiseksi se olisi noussut tultuaan salakuljetetuksi yöpöydälle.

Pidin kirjan rakenteesta. Kertoja vaihtui joka luvussa ja vaikka samalla kertojalla olikin useita lukuja areenanaan, oli tarina silti riittävän moniääninen.

En pitänyt repliikkien pituudesta. Hämmennyin toistuvasti siitä, että kappale vaihtui mutta sama ihminen senkun jatkoi puhettaan.

Coelho-allakkaan on siroteltu viisauksia hänen kirjoistaan. Portobellon noita piti myös sisällään paljon viisautta ja voin hyvin ymmärtää, miksi Coelhon kirjoista pidetään.

Noidan lopussa on kuuden sivun lukunäyte saman tekijän kirjasta Brida. En lukenut sitä. Tämän jälkeen sivulla lukee suurin kirjaimin ”Elämä on matka”. Sen alla lukijaa kehotetaan kulkemaan se mieli avoimena ja ottamaan Coelho oppaaksi. Sen jälkeen on mainos yhdestätoista Coelhon kirjasta ja viittaus kirjailijan nettisivuille.

Silmäilin mainoksia, kannet on näköjään taitettu samaan tyyliin joka kirjassa. En mennyt nettisivuille.

On aika antaa vuoro seuraavalle kirjalle ja kirjailijalle.

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi