Pakkopäivitys

Yrityksen sosiaalisen median hoidossa on yksi sääntö yli muiden. Päivityksiä tulisi tehdä usein ja säännöllisesti. Tätä sääntöä en ole viime aikoina tullut noudattaneeksi. Edellinen päivitys on syyskuun alusta ja tämän teen aivan lokakuun lopussa siitä velvollisuudentunnosta, että kuukausien jatkumoon ei saa jättää aukkoja. Päivitys pitää olla vaikka ei olisi mitään sanottavaa. Tätä some pitkälti joskus on – ei sanota oikein mitään.

Kovin merkillinen viestinnän muoto siis, sanoja sanojen vuoksi, puhetta tyhjän tilan täyttämiseksi. Ja tilaahan täällä bittimaailmassa on – olemme kehittäneet toisen äärettömyyden ikuisen avaruuden lisäksi.

Voisin tietysti kertoa vaikka kuulumisia. Hiljaisuuteni some-rintamalla johtunee muutoksista yrityksen arjessa. Pitkä yhteistyösuhde on kuivahtanut niukaksi, kun paikallislehti Hämeenkulma muuttui kerran viikossa ilmestyvästä kerran kuussa ilmestyväksi. Tulonlähteitä on pitänyt etsiä muualta, kirjamyynnistä ja kirjoittajien ohjauksesta.

Kirjamyynnissä on varsin hiljaista, tästä kertovat myös kollegat. Suuri osa myynnistä tapahtuu isoissa keräilijöille suunnatuissa tapahtumissa vaikka toki nettikin jonkin verran myy. Korkeat postitusmaksut kuristavat sitä aika paljon. Sama asia muuten hankaloittaa painettujen lehtien arkea.

Kirjoittamisesta ihmiset tuntuvat olevan kiinnostuneita ja se ilahduttaa kovasti. Aivan nopeasti ei tuloa tältäkään sektorilta luoda, markkinointia tarvitaan paljon.

Nyt näyttääkin siltä, että ainakin tilapäisesti lähden etsimään palkkatyötä. Yritystä toimintoineen en suinkaan ole lopettamassa vaan jatkan entiseen tapaan uusia kujeita miettien =)

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi