Onko kirjoittaminen syrjäyttänyt lukemisen?

Kirjoitan blogia. Nettisivujen hallintanäkymän lisäksi minulla on tietokoneella auki Facebook, Twitter ja kaksi sähköpostia. Töitten puolesta pitäisi kirjoittaa tänään kaksi puolen tabloid-sivun juttua ja yksi pienempi.

Olen silmäillyt puolet alueeni lehden Aamupostin sivuista ja Ylen netin pääuutiset. Kaikista silmissäni vilahtaneista jutuista luin alusta loppuun vain yhden. Sähköpostit luin ja niihin vastasin jos ne sitä edellyttivät. Kavereiden fb-päivityksistä luin yhden ja kaikki saamani viestit. Lähetin varmaan viisi viestiä, töihin liittyen.

Eilen illalla luin yhden luvun Finlandia-palkitusta Oneironista, sitten uni tuli. Sen lisäksi minulla on kesken viisi kirjaa. Anteeksi kuusi.

Ei tietysti ole ihme, jos toimittaja kirjoittaa enemmän kuin lukee. Mutta kirjoittaako moni muukin nykyään enemmän kuin lukee? Mitä siitä seuraa?

Juttelin tuttavan kanssa. Luullakseni hänestä on muotoutumassa ystävä. Hän kertoi asioita itsestään ja minä kuuntelin. Mutta turhan pian aloin höpöttää omista asioistani, tiedättehän ne sellaiset tyypit, joille sattuu samoja asioita kuin teille mutta potenssiin kymmenen. Jälkeenpäin harmittelin. Olisi pitänyt antaa enemmän tilaa toiselle, antaa hänen puhua ja kuunnella vaan.

Sama kirjoittamisen kanssa. Pitäisi välillä paastota omien päivitystensä, twiittiensä ja blogiensa kanssa ja lukea muiden elämästä, myötäelää ja olla läsnä. Oma astia täyttyy, kerää lisää ammennettavaa.

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi