Nettisivuilta etsitään tietoa

Googlata on täysin vakiintunut verbi, ei vielä ehkä Kielitoimiston verifioima mutta arkipuheessa vakiintunut. Googlaaminen on tiedon etsimistä. Tätä kannattaa nyt kolmessa y:ssä miettiä: yrityksissä, yhdistyksissä ja muissa yhteisöissä.

Tiedon tarjoaminen omalta alalta omilla nettisivuilla tulee yleistymään. Leipurit kirjoittavat leipomisesta ja leipomuksista, jakavat tietoa taikinan kohotuksen nikseistä ja bloggaavat Lontoon reissunsa kahvilakokemuksista. Rakentaja antaa vinkkejä rakennuksen salaojitukseen ja kirjoittaja nettisivujen tekstisisältöön.

Tiedon jakaminen on keino nousta netissä esiin. Jakamassasi tiedossa toistuvat avainsanat nostavat sivuasi ylemmäs hakutuloksissa. Jos haluan teettää pihasuunnitelman, haen netistä tietoa sanalla pihasuunnitelma. Hakutuloksissa näkyy korkealla sivu, jolla tuo sana esiintyy usein.

Alkuaikojen esitemäisyydestä ollaan pääsemässä nettisivuilla eroon ja hyvä niin. Nykyaikainen nettisivu on informatiivinen ja pelkän ajantasaisuuden sijaan sisällöltään elävä ja muuttuva.

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi