Luovan kirjoittamisen kesäpaja

Olen aina halunnut kirjoittaa. Suurimman osan elämästäni olen ollut kirjoittamatta.

Mikä kirjoittamisen aloittamisessa on niin vaikeata? Kirjoittaminen on tavallaan vaivatonta, eihän siihen tarvitse kuin kynän ja paperia, eikä aina niitäkään. Hienoja kiteytyksiä voi syntyä huulipunalla vessan peiliin. Toisaalta kirjoittaminen on vaivalloista, koska se edellyttää ajattelua.

Kirjoittaminen sujuu vain harvoin suunnitellusti. Ajatus alkaa helposti mennä kirjoittajan mielestä väärään suuntaan. Mitä hemmettiä: aioin kirjoittaa bestsellerin ja nyt vuodatan paperille mätää äitisuhteestani? Voi käydä myös toisinpäin, haluat terapoida itseäsi jostain vaikeasta asiasta mutta tuletkin kirjoittaneeksi dekkarin, vieläpä hyvän.

Tässä se ydin varmaan on, kirjoittajan on siedettävä epävarmuutta. Paperille voi ilmaantua mitä vaan. Koska lopputulos on näin epävarma, ei kannatakaan stressata vaan ottaa kirjoittaminen leikkinä.

Toinen Luku tarjoaa nyt mahdollisuuden leikkiä porukalla: heinäkuussa käynnistyy luovan kirjoittamisen kesäpaja. Pajaan voi osallistua kuusi tai kaksitoista kertaa ja jokainen kokoontuminen kestää kaksi tuntia. Teemme mahdollisimman monta harjoitusta ja annamme toisillemme palautetta – jos sitä halutaan, sillä pakko ei ole tekstejään toisille lukea.

Lue lisää ohjaus-välilehdeltä ja ilmoittaudu ota yhteyttä -välilehden kautta.

Tervetuloa huvittelemaan kynän kanssa!

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi