Lukupiirissä Kalle Kajanderin Kunnanmiehiä

Iske kiinni kaikella lukuraivollasi Kalle Kajanderin Kunnanmiehiä-teokseen! Tule sitten juttelemaan lukemastasi Ryttylän kyläkirjaston lukupiiriin!

Kajander oli hausjärveläinen maanviljelijä ja kirjailija. Hän ystävystyi paikkakunnalla tovin asuneen Juhani Ahon kanssa ja juuri tämä rohkaisi Kajanderia kirjoittamaan. Must-kirja siis meille hausjärveläisille.

Kunnanmiehiä on käsittelyssä lukupiirissä tiistaina 10.4. klo 10.30-12.00. Lukupiiri ei maksa mitään, eikä sinne tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kirjaston vapaaehtoiseen kahvikassaan voi laittaa mukillisestaan vastineeksi muutaman rovon. Ryttylän kyläkirjastoa ylläpidetään kirjastoyhdistyksen vapaaehtoisten voimin.

Mitä lukupiirissä yleensä tapahtuu?

– Joku aina tunnustaa, ettei ole lukenut kirjaa kokonaan (tai ollenkaan).
– Tunnustuksen tekijää ei paheksuta vaan ymmärretään. Kerran jopa minä en ollut lukenut kirjaa loppuun vaikka olen sentään piirin vetäjä.
– Vapaassa järjestyksessä keskustellen muistellaan: kirjan sisältöä, juonta, sen herättämiä tunnelmia, ihmetyksen aiheita.
– Tavallisesti keskustelu laajenee lukuvinkkien antamiseen ja yleiseen maailmanparannukseen.
– Tanhupallon sanoja lainaten: “Mä olen tämmönen, sä olet tommonen ja me ollaan kuule kaikki just hyviä sellaisina kuin me ollaan.”

Siis tervetuloa lukupiiriin, just sä!

Kuva: Eero Järnefeltin pastellimaalaus Kalle Kajanderista 1890-luvulta. Kuva on täysikokoisena Kajanderin Koottujen teosten alussa.

 

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi