Liian tehokkaat suodatukset

Toivottavasti tietotekniikkaa minua paremmin tuntevat henkilöt eivät tätä lukiessaan ahdistu. En nimittäin takuuvarmasti onnistu käyttämään oikeita termejä.

Pointtini on tässä: monet sähköpostipalvelut suodattavat vastaanottamaansa postia nykyään hiukan turhankin tehokkaasti. Se tarkoittaa sitä, että monet asiallisetkin viestit päätyvät vastaanottajan roskapostikansioon. Pienyrittäjälle tämä on paha paikka, sen koin omakohtaisesti aiemmin tänä talvena.

Antikvaarinen kirjakauppa toimii ennakkomaksun periaatteella. Kun asiakas tilaa monikauppiasjärjestelmästä, lähettää esimerkiksi Toisen Luvun käyttämä järjestelmä Antikvariaatti.net automaattisen sähköpostin tilauksen vastaanottamisesta. Tämän jälkeen se kauppias, jolle tilaus on osoitettu, lähettää asiakkaalle tilausvahvistus-laskun tuotteesta.

Alkutalvesta aloin ihmetellä mikä ihmisiä vaivaa. Moni tilasi tuotteita mutta maksua tilille ei laskun lähettämisen jälkeen kuitenkaan alkanut kuulua. No money, no honey, no good.

Kaikeksi onneksi oma palveluntarjoajani Zoner laittoi samoihin aikoihin infomeiliä siitä, että monet asialliset sähköpostit suodattuvat roskapostikansioihin, koska järjestelmien turvasysteemit on viritetty turhankin herkiksi. Infossa oli ohjeet miten omaa lähtevää meiliä voi puolestaan virittää niin, että se pääsee vastaanottajan suojausten läpi. Sympaattisen etäasiakaspalvelun avulla jopa kaltaiseni humanisti-tohelo onnistui tekemään muutoksen, jonka oikeaa nimeä en siis kuolemaksenikaan enää muista.

Mutta herranjestas! Ihan kuin ei tämä yksin pienesti yrittäminen olisi muutenkin jo tarpeeksi vaikeaa ja työllistävää. Pitää vielä osata ja tietää tällaisetkin asiat. Onneksi sain apua, muuten pitäisi jo varmaan laittaa lappua luukulle. Ajattelen kovin myötätuntoisena jokaista pientä yrittäjää, joka painiskelee kaikkien tämänkaltaisten ongelmien kanssa.

Asiakkaille minulla on yksi pyyntö. Me yritämme kaikkemme palvellaksemme hyvin mutta joskus asiat mättävät, emmekä aina osaa ratkaista pulmia heti. Ole ystävällinen ja tarkista silloin tällöin roskapostikansiosi, molempien päivän pelastava lasku voi olla siellä.

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi