Kirjallisuuspiirissä Sudenmorsian

Ryttylän kyläkirjastolla on kokoontunut syksyn ajan kirjallisuuspiiri. Alkuun puhuimme lukupiiristä, koska luemme jokaiseen kokoontumiseen saman kirjan. Keskustelu rönsyilee siitä kuitenkin aina laajemmalle kirjallisuuteen ja lukemiseen, joten tuntuu sopivammalta puhua kuukausittaisesta kokoontumisesta kirjallisuuspiirinä.

Kirjallisuuspiirin teemana ovat tällä hetkellä kotimaiset klassikot. Aloitimme Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä ja sen jälkeen luimme Minna Canthin Hannan. Viime kerralla käsittelyvuorossa oli Karl August Tavaststjernan Kovina aikoina.

Tavaststjernan teos oli kaikille uusi tuttavuus. Näillä seuduin sen pitäisi tosin kuulua miltei koulujen opetussuunnitelmaan, sillä kirjoittaja asui sukunsa omistamassa Ryttylän kartanossa ja teos on käytännössä avainromaani. Siitä voi tunnistaa kirjoittajan sukulaisia, lähiseudun paikkoja ja tarinoita.

Kirjallisuuspiiri kokoontuu seuraavan kerran tammikuussa 2018. Lauantaiksi 13.1. luemme Aino Kallaksen Sudenmorsiamen. Maksuton piiri kokoontuu kyläkirjastolla kello 12-13.30. Olet erittäin tervetullut mukaan!

PS. Epäilyttävätkö klassikot, arveletko, ettet jaksa niitä lukea? Hui hai, anna niille mahdollisuus – saatat vielä yllättyä. Seitsemän veljestä oli ratkihauska, Hanna koskettava ja Kovina aikoina dekkarimaisen jännittävä. Tammikuussa käsiteltävä Sudenmorsian on niin ohut, että luin sen jo ja annoin kirjan seuraavan piiriläisen huomaan. Tämä teos on taas aivan omanlaisensa – muuta en paljasta!

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi