Joulukalenteri 8.12.

Joulukalenterin kahdeksannella hyllyllä on WSOY:n julkaisema Lasten Raamattu. Valinta ei ole uskonnollinen kannanotto suuntaan tai toiseen vaan tämä kertomuskokoelma on ansainnut paikkansa tarinallisilla ansioilla. Raamatun stoorit on hyvä tuntea jo osana länsimaista kulttuuria. Divaristi lukaisi lapsena kymmenosaisen Ikuiset kertomukset -sarjan muutamaan kertaan mutta ei kiusata nykylapsia ihan niin suurella tekstimassalla. Toista tai kolmatta luokkaa käyvän lapsen on hyvä aloittaa 143-sivuisesta, kuvitetusta Lasten Raamatusta.

Kannessa on Nooan arkki, kuinkas muuten, kun lapsille kirjoitetaan. Tiesittekö muuten miksei yksisarvisia enää ole? Arkin väki söi ne nälkäänsä aavaa merta seilatessaan. Näin väittää tosin huumoriohjelma, eli älkää ottako tätä(kään) vakavasti. Eläimiä on pienen kirjan kuvituksessa muutenkin paljon, joten Lasten Raamattu kiinnostaa varmaan pieniäkin lapsia, jotka eivät vielä osaa lukea.

Joulunaikaan sopivasti Uuden testamentin kertomuksista kirjaan on valittu Jeesuksen syntymä ja Itämaan tietäjät. Kaikkiaan tarinoita on 44, tasapuolisesti Uudesta ja Vanhasta testamentista.

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi