Joulukalenteri 7.12.

“Nämä muistelmat tai muistot ovat katkonaisia ja sieltä täältä unohduksen puhkomia, sillä juuri sellaista on elämä.” Näin kuvaa kirjoittamaansa chileläinen Neftali Ricardo Reyes Basoalto, joka käytti kirjailijanimeään Pablo Neruda ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana.
Jokaisen elämä on mielenkiintoinen tarina, ja Nerudan jos kenen voi myös uskoa osanneen kirjoittaa oman elämänsä tarinan mielenkiintoisella tavalla. Neruda ehti elämänsä aikana olla maanpaossa, voittaa Nobelin kirjallisuuspalkinnon ja ystävystyä Salvador Allenden kanssa. Chileä hallinnut Allende syöstiin vallasta ja kuoli kaksitoista päivää ennen Nerudaa ja kolme päivää ennen Nerudan muistelmien valmistumista.

Kuvassa oleva painos Nerudan muistelmista “Tunnustan eläneeni” ilmestyi vuonna 1975 Tammen Keltaisen kirjaston 123. osana. Monet kaipaavat listoja lukemisen arvoisista kirjoista ja heille voikin hyvällä syyllä sanoa, että koko Keltainen kirjasto voi hyvin olla listalla, jos haluaa lukea kestävää laatukirjallisuutta.
Sarjan uusin kantaa numeroa 466. Se on Haruki Murakamin teos Maailmanloppu ja ihmemaa. Sarjassa vuosittain ilmestyvien kirjojen määrä vaihtelee kymmenen paikkeilla, joten kirittävää ja koko ajan kerääntyvää luettavaa tosiaan riittää. Moni kerää Keltaista kirjastoa myös omaan hyllyynsä ja ensipainokset ovat haluttuja

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi