Joulukalenteri 3.12.

Ei joulua ilman Mitä missä milloin -kirjaa. Kuvassa oleva MMM 1962 – kansalaisen vuosikirja oli sarjan 12. vuosikerta ja tällä erää se on Toisen Luvun MMM:stä vanhin. Ensimmäinen MMM julkaistiin vuonna 1950 ja siitä lähtien Otava on julkaissut sitä vuosittain.
Kustantaja mainostaa kirjaa maamme suosituimmaksi tietokirjaksi ja täytyy myöntää, että onhan se ilmiö
MMM:n idea on tiivistää vuoden uutiset ja ilmiöt yhteen kirjaan. Moni on kissojen ja koirien kanssa metsästänyt synttärilahjaksi päivänsankarin syntymävuoden MMM:ää. Tässä kohtaa on pieni haaste, sillä MMM on aina vähän edellä. Vuoden 2016 kirja on ilmestynyt tänä syksynä, joten eihän se siis voi kertoa vielä vuoden 2016 tapahtumista.
Vuoden 1962 MMM:n uutiskatsaus alkaa lokakuusta 1960 ja päättyy syyskuuhun 1961. Samalta ajalta esitetään kuolleet merkkihenkilöt ja esimerkiksi sääkatsaus.
Keskeisiä asioita käsitellään omissa artikkeleissaan. Uusimmassa MMM:ssä artikkelin saavat mm. “Ukrainan kriisin vaikutukset, Suomen lähiradioiden värikäs historia, osakesäästäminen ja uudenlainen robotiikka”.
MMM:ien kuvitus on aina ollut runsas ja värikäs. Vuoden 1962 kirjassa on söpö nelivärinen kuvasarja traktoreista. Artikkelissa kerrotaan esimerkiksi, että Suomen traktorikanta on viisikymmenkertaistunut 15 vuoden aikana. Traktoreja oli siis jo lähes satatuhatta. Yhdessä kuvassa on traktorivetoinen riviinkylvökone ja siitä mainitaan, että se eroaa hevosvetoisesta ainoastaan siinä, että aisat puuttuvat.

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi