Divaristi radiossa

Seisoskelin myyntipisteelläni Tampereen Supermessuilla perjantaina iltapäivällä. Myyntipöytää katseli mies, joka näytti etäisesti tutulta. Silmäilin häntä ja yritin muistaa. Sitten huomasin miekkosen rintapielessä pressikortin ja siinä näytti olevan nimikin. Hilauduin vaivihkaa lähemmäksi.

Pentti Teräväinen! Jo soittivat kellot päässä – Pena oli yksi tamperelaisen Radio Musan perustajista opiskeluaikoinani 1990-luvun alussa. Jostain kumman syystä sain radiosta hiukan duunia, vedin esimerkiksi teatteriaiheista Ramppikuume-ohjelmaa.

Pena muisti kuin muistikin minut ja vietimme antoisan vartin muistelemalla vanhoja mutta pääasiassa päivittämällä uudet kuviot. Radio Musa elää jälleen vahvasti ja Pena on siinä yrittäjänä ja ohjelmapäällikkönä.

Radiomies henkeen ja vereen kaivoi hetikohta mikrofonin olkalaukustaan ja teki minusta pienen haastattelun Radio Musan viisiminuuttiseen kahvituntiohjelmaan. Se ajetaan ulos tällä viikolla (vko 17) kolme kertaa: tiistaina 9.05, keskiviikkona 14.05 ja vielä lauantaina 11.05.

Pakko kertoa vielä hauska muisto ekan Radio Musan ajoilta. Ramppikuume tarvitsi tietysti tunnarin, joka soitettaisiin ohjelman alkajaisiksi. Piuhaukot sanoivat minulle, että mene tuon äijän mukaan, se tekee sen sulle. Menin vaiteliaan miekkosen kanssa studioon. Tilanne oli hiukan jännittävä ja puhua papatin jotain smalltalkia kuten aina ollessani hermona. Mies oli tosi outo, katsoi vaan minua hitaasti eikä puhunut koko aikana muistaakseni sanaakaan. Ainakin siltä se tuntui. Muutamassa minuutissa hän purkitti oikein mukavan tunnarin ja niin lähdimme studiosta, hän edelleen vaiti ja minä todennäköisesti myös jo hiukan puhtini menettäneenä.

Jälkeenpäin tajusin olleeni studiossa Heikki Silvennoisen kanssa. Jos jossain Kummelin sketsissä on parodia ylipirteästä muka-toimittajasta, niin esikuva kyllä on tiedossa.

 

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi