Kolme yötä tee-karkeloon… ja sää tekee teemestarin hulluksi

Pikapuoliin lopetan kokonaan sään seuraamisen. Toissapäivänä lauantaiksi luvattiin 24 astetta ja auringonpaistetta. Eilen ennuste oli muuttunut 22 asteeseen ja pilviseen. Tänään asteita luvataan enää 15. Puolipilvistä sentään näillä näkymin.

Tänään olen väsännyt ravintolapäivää varten 36 munan Victoria Sponge -kakun. Eikö kuulostanutkin upealta ja aika suureelliselta? Ei lopu heti kesken ja jos ei asiakkaita ilmaannu, niin kakkua kiskotaan naamariin kotijoukkojen kesken vielä heinäkuussa =)

Pari kaveria on järkännyt ravintolapäivän aiemmin. Kyselin heidän asiakasmääriään ja toinen muisteli 60:tä, toinen 40:tä. Aluksi tuumin varautua sataan, koska tässä voi olla monelle luonteva tapa tulla tutustumaan divariin. Sitten soitti Riihimäen Viikkouutisten Mia ja kävi tekemässä jutun lehteen, joka on ilmestynyt tänään. Ilmaisjakelulla on kohtuullinen levikki, joten tuplasin määrät 200 hengelle. Saa nähdä miten käy!
Tässä ohje kakulle, lähteenä taas Marttojen Teen kiehtova maailma -esite:

Victoria Sponge – legendaarinen klassikko

175 g pehmeää voita
175 g hienoa sokeria (2 dl)
3 suurta munaa, vatkattuna
175 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täytteeksi:
vadelma- tai mansikkahilloa
lemon curdia
kermavaahtoa

Pinnalle:
tomusokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukoon kananmunat vähän kerrallaan, ettei taikina juoksetu. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos vähitellen. Taikinan pitäisi valua helposti vatkaimesta, kun kopautat sitä kulhon reunaan. Jos taikina on liian jäykkää, vatkaa joukkoon ruokalusikallinen kuumaa vettä.

Jaa taikina kahteen korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes kakun pinta tuntuu joustavalta. Anna jäähtyä vuoissa noin 5 minuuttia, kumoa kakut jäähtymään ritilälle. Aseta toinen kakku tarjoilulautaselle kupera puoli alaspäin ja levitä täyte sen päälle. Nosta toinen kakku kupera puoli ylöspäin täytteen päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Lemon curd on sitruunatahnaa ja sille löytyy ohje esimerkiksi Valion sivuilta.

Kuvasta vielä sen verran, että lapsiparka tuli koulusta ja luuli hetken saavansa poppareita. Pettymys olikin suuri, kun astia oli täynnä kananmunankuoria.

Ravintolapäivä Toisessa Luvussa lauantaina 20.5.2017 kello 17-20. Teemana ”Kello viiden tee” englantilaiseen tapaan. Tarjolla teetä ja englantilaisia leivonnaisia: Jane’s Bara Brith -hedelmäkakkua, Victoria Sponge -täytekakkua, Shortbread-pikkuleipiä, kurkkusandwicheja ja skonsseja. Hinta 10 euroa.

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi