Joulukalenteri 9.12.

Divaristi juhlisti niin ankarasti nimppareitaan, että joulukalenterin yhdeksäs hylly jäi eilen paljastamatta. Ei olla niin tarkkoja ja katsotaan se nyt – kappas, siellä on keittokirja Perinnemakuja maakunnista.
Kirjan kaksoiskappale meni kaupaksi tapahtumassa pari viikkoa sitten. Ostaja suunnitteli lahjoittaa kirjan perheessä asuvalle vaihto-oppilaalle. Ei yhtään hullumpi idea!
Toinen Luku sijaitsee Hämeessä ja maakunnan perinneruoat näyttävät aika jouluisilta, looran reseptiä löytyy joka lähtöön. Divaristille täytenä yllätyksenä sen sijaan tuli uunihauelle suositellun piparkakkukastikkeen resepti. Näin se tehdään:

Piparkakkukastike

9-10 piparkakkua
5 dl maitoa
suolaa

Mittaa maito kattilaan, murenna mukaan piparkakut ja jätä ne pehmenemään. Kun kala on kypsä, siivilöi paistoliemi kattilaan piparkakku-maitoliemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla.

Uunihauki paistetaan pieni rasvasilli vatsassaan, joten siinä osa kastikkeen aromin salaisuudesta. Tämä resepti on kirjan tekijän Riitta Pojanluoman mukaan Ahlbackan kartanosta Hattulasta.

Ei kommentteja vielä.

Jätä kommenttisi